Home Flash News China se pregăteşte de război.

China se pregăteşte de război.

by admin
594 views

În noul buget al apărării, armata chineză vrea să crească veniturile militarilor cu până la 40% pentru a-i păstra pe cei valoroşi şi a atinge ţintele de recrutare, arată agenţia ANI, citând informaţii din cadrul Stockholm International Peace Research Institute – SIPRI.

Conform ANI, pentru anul 2021, bugetul apărării Chinei ar fi mai mare cu 6,6% faţă de anul trecut, instruirea armatei fiind centrată pe ducerea unui conflict.

Chiar dacă majoritatea cheltuielilor se vor face şi anul acesta pentru echipamente noi, o parte însemnată se va duce pe mărirea veniturilor militarilor, cu până la 40%, pentru creşterea gradului de recrutare şi a păstrării persoanelor valoroase, precizează sursa citată.

De altfel, în 2020 tensiunile la graniţa dintre India şi China au atins limita confruntării armate, iar 20 de militari indieni şi un număr neprecizat de militari chinezi şi-au pierdut viaţa.

Tot în 2020, oficiali de rang înalt au ameninţat pe faţă Taiwanul cu războiul dacă refuză unirea cu China.

Adresându-i-se întrebări cu privire la recenta activitate a forţelor aeriene chineze, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Wu Qian, a declarat că Taiwan este parte inseparabilă a Chinei.

„Acestea reprezintă un răspuns la interferenţele străine şi provocările forţelor independente ale Taiwanului”, a adăugat Qian. „Avertizăm aceste elemente de independenţă a Taiwanului: cei care se joacă cu focul se vor arde, iar independenţa Taiwanului înseamnă război”. Asta în cazul în care Taiwanul chiar este o ţară independentă în acest moment, lucru garantat de SUA la nivel mondial.

Şi preşedintele Chinei, Xi Jinping, în primul ordin adresat armatei la începutul anului, a subliniat „pregătirea pentru război cu normă întreagă” şi folosirea tensiunilor de la graniţă în scop de antrenament, conform AP.

related posts

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More