Home Auto Dacia a oprit pentru o zi producția la Mioveni din cauza crizei de cipuri de la nivel mondial

Dacia a oprit pentru o zi producția la Mioveni din cauza crizei de cipuri de la nivel mondial

by admin
1.664 views

„În cursul lunii februarie, grupul Renault va adapta producția industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiți furnizori. Astfel, activitatea de producție pe platforma industrială de la Mioveni a fost întreruptă în data de 1 februarie. Echipele Grupului, Supply Chain și Achiziții sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială care afectează mare parte din sectorul auto‟, arată direcția de comunicare a grupului Renault în România, la solicitarea Libertatea.

Penuria a prins mulți producători auto cu garda jos și ar putea continua luni bune de-acum încolo. Producători precum Toyota, Subaru și Ford au închis anumite linii de producție în Statele Unite.

Producția de autoturisme, afectată la nivel mondial din cauza penuriei de cipuri. Consolele de jocuri și laptopurile au aceeași problemă

Sectorul auto concurează cu cel IT pentru semiconductori Problema vine din confluența mai multor factori. Producătorii auto includ tot mai multe funcții high tech în mașini, astfel că acum concurează direct cu sectorul IT pentru cipuri. De asemenea, consumatorii au cumpărat masiv laptopuri, console de jocuri și alte produse electronice din cauza pandemiei, ceea ce a crescut cererea în anul 2020.

Ford trage pe dreapta două uzine Nu e nevoie de prea multe pentru a amenința producția: o fabrică Ford din Kentucky, SUA, unde se realizează SUV-ul Escape, a oprit producția din cauza lipsei unor microcipuri ce trebuie instalate în sistemul de frânare, potrivit unui lider sindical.

Producția de autoturisme, afectată la nivel mondial din cauza penuriei de cipuri. Consolele de jocuri și laptopurile au aceeași problemă

Situația nu se va îmbunătăți prea curând, deoarece toate cipurile, fie că e vorba de cele dintr-un laptop sau un Lexus, își încep viața ca un wafer de silicon. Durează circa 90 de zile ca waferele să fie transformate în final în cipuri.

Impactul Huawei Un alt impact asupra producției de cipuri a venit din sancțiunile asupra Huawei. Statele Unite au blocat folosirea oricărei tehnologii americane pentru producerea de cipuri pentru Huawei. Din această cauză, Huawei a comandat cantități masive de cipuri înainte ca sancțiunile să intre în vigoare, pentru a putea continua producția de telefoane și echipamente de telecomunicații chiar și după ce nu mai are acces la procesoare.

Producția de autoturisme, afectată la nivel mondial din cauza penuriei de cipuri. Consolele de jocuri și laptopurile au aceeași problemă

Ulterior, sesizând problemele Huawei, alți producători de smartphone-uri au comandat și ei cipuri multe, în speranța de a acumula cotă de piață de la rivala lor. Aici este vorba în special de Samsung – care a lansat în acest an mai devreme modelul S21, și de chinezii de la Xiaomi.
De altfel, Xiaomi a fost zilele trecute la rândul său desemnat de către SUA drept entitate controlată de Armata chineză, astfel că ar putea păți la fel ca Huawei.
Citeşte întreaga ştire: Producția de autoturisme, afectată la nivel mondial din cauza penuriei de cipuri. Consolele de jocuri și laptopurile au aceeași problemă


related posts

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More