Home Cinemateca Fauda, un serial excelent, care merită văzut.

Fauda, un serial excelent, care merită văzut.

by admin
577 views

Dacă vrei să vezi un serial bun, o dramă cu spioni și teroriști, serialul israelian Fauda, desemnat în 2017 de The New York Times drept cea mai bună serie de televiziune, a ajuns la Sezonul 3 și este disponibil pe Netflix.

 Fauda. Înseamnă „haos” în arabă. Creatorul seriei și actorul din rolul principal, Lior Raz, și scenaristul și jurnalistul Avi Issacharoff au fost colegi în unitatea militară israeliană de elită Duvdevan. Lior Raz a fost și bodyguard-ul lui Arnold Schwarzenegger. 

Inspirat de experienţele avute de creatorii săi în timpul serviciului în aramata israeliană, Fauda e unul dintre marile succese ale Netflix în materie de seriale care nu sunt vorbite în engleză.

Serialul Fauda îţi arată o parte mai puţin cunoscută din conflictul israeliano – palestinian: activitatea unei unităţi de contra-terorism din armata israeliană, aşa numiţii mist-arvim, operativi evrei foarte buni cunoscători ai culturii şi civilizaţiei arabe, folosiţi în operaţiuni de infiltrare în teritoriile arabe învecinate cu Israelul.

Filmat excelent pe fundalul zonelor de conflict israeliano-palestiniene,montat foarte alert şi mizând pe şarmul actorilor evrei şi arabi, Fauda e o lecţie de serial de acţiune contemporan pe care marile studiouri occidentale au de ce să îl invidieze.

Ca un amănunt de culoare : acţiunea din sezonul 3 al searialului Fauda se desfăşoară într-una din zonele de conflict cele mai fierbinţi ale Orientului Mijlociu, Fâşia Gaza.

Toate cele trei sezoane sunt foarte bune, dar Sezonul 3 este, fără îndoială, o adevărată capodoperă a genului.

Serialul îl vezi pe acest LINK.

related posts

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More