Home Auto Cel mai futurist bord de mașină este un ecran de 56 de inci, anunțat de Mercedes. Ce poate să facă.

Cel mai futurist bord de mașină este un ecran de 56 de inci, anunțat de Mercedes. Ce poate să facă.

by admin
24.935 views

Cu o combinație creativă de inteligență artificială și tehnologii de ultima generație, Mercedes are planuri mari pentru mașinile sale electrice de pe zona de high end. Până la ora actuală, cu creații precum Model S sau Model X, Tesla făcea valuri pe acel segment, dar nemții par cât se poate de ambițioși pentru a atrage aceeași clienți.

În loc să integreze mai multe ecrane inteligente în fiecare colț al mașinii, inginerii Mercedes s-au gândit că ar fi o idee mai bună dacă optează pentru un singur panou cu diagonala totală de 56 de inci. Intitulat MBUX Hyperscreen, acest gadget acoperă întregul bord al autoturismului și oferă informații utile atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Practic, are o secțiune cu instrumentele pe care le știi deja, precum vitezometru, combustibil disponibil și nu numai. La acestea se adaugă zona de infotainment și date pentru pasager. În mod interesant, partea dedicată pasagerului dispare complet în momentul unei călătorii solo.

Ca să-și facă treaba pe termen lung, noul MBUX Hyperscreen este format dintr-un OLED anti-reflectiv acoperit cu Gorilla Glass. Ca să nu-ți strice ochii pe parcursul nopții, își ajustează în mod automat gradul de luminozitate, cu ajutorul unei camere video și al unui senzor de lumină. Partea de performanță va fi asigurată de un procesor octa-core necunoscut și nu mai puțin de 24 de GB RAM.

Dincolo de dimensiunea fabuloasă, cei de la Mercedes au optimizat la maxim mecanismul de inteligență artificială pentru a-ți aduce în prim-plan funcțiile de care ai nevoie, atunci când ai nevoie de dele. Dacă vorbești cu cineva drag când mergi spre casă, acel apel va deveni o sugestie pe ecran în drumul tău de la muncă. Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba în ecuație, aruncă o privire pe clipul de mai jos.

sursa: playtech.ro

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More