Home Tehnologie Noile versiuni Windows 10X și Windows 10 Sun Valley vor avea un Start Menu substanțial diferit

Noile versiuni Windows 10X și Windows 10 Sun Valley vor avea un Start Menu substanțial diferit

by admin
833 views

Microsoft încă nu este pregătit să înlocuiască Windows 10 cu totul, preferând strategia mai puțin riscantă a unui refresh vizual mai îndrăzneț decât de obicei. Din nou, țintă preferată pentru schimbări tranșante este Start Menu, cel puțin două versiuni apărând deja în capturi de ecran.

Cea mai diferită interpretare va putea fi găsită pe dispozitivele cu sistem Windows 10X. Cu un design mult simplificat, acesta pare mai degrabă optimizat pentru interacțiune touch. Interesant este că Microsoft nu revine la interfața în stil Windows Phone, preferând în schimb o abordare minimalistă bazată pe icon-uri statice. Noul Start Menu include o casetă de căutare, listă cu aplicațiile recent folosite și o listă restrânsă cu aplicațiile preferate, care poate fi extinsă folosind butonul Show all. Scurtăturile din Start Menu pot adresa atât aplicații (native sau aplicații web) cât și website-uri. Deocamdată, nu este clar dacă Windows 10X va permite gruparea scurtăturilor în Start Menu.În schimb, interpretarea Start Menu rezervată pentru următoarea versiune de Windows 10, cu nume de cod Sun Valley, se apropie mai mult de aspectul familiar cu care ne-am obișnuit. De exemplu, Start Menu va arăta în mare parte la fel, dar va avea un design plutitor, detașat de Taskbar.

Ceva mai drastice sunt modificările aduse în Action Center (cunoscut ca panou de notificări) și a secțiunii System Tray, cele două urmând să fie unificate. Acestea vor veni, de asemenea, ca niște cartonașe dreptunghiulare plutitoare, amintind de sietemul de notificări Android sau iOS.

sursa: https://www.go4it.ro/

related posts

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More