Home Medical Pfizer anunţă o scădere a livrării vaccinului anti-Covid-19 în Europa, începând de săptămâna viitoare

Pfizer anunţă o scădere a livrării vaccinului anti-Covid-19 în Europa, începând de săptămâna viitoare

by admin
192 views

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat vineri, întrebat dacă ţara noastră va fi afectată de faptul că Pfizer a anunţat o scădere a livrării vaccinului anti-COVID în Europa, că sigur România va fi afectată, însă campania poate continua pentru că există o rezervă care să asigure rapelul de aproximativ 100.000 de vaccinuri şi statul nostru va mai primi şi alte doze. Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu este vorba de rapiditatea vaccinării, ci de numărul de vaccinuri, care este o problemă în toată Europa. Laboratorul american Pfizer a avertizat vineri cu privire la o scădere – ”începând de săptămâna viitoare” – a livrărilor vaccinului împotriva covid-19, care va afecta Norvegia şi Europa, într-o perioadă în care îşi va îmbunătăţi capcitatea de producţie, au anunţat autortăţile norvegiene, relatează AFP.

”Reducerea temporară va afecta toate ţările europene”, a anunţat într-un comunicat Institutul norvegian de sănătate publică (FHI).

”Pentru moment, nu este clar cât timp anume va dura ca Pfizer să atingă o capcitate de producţie maximă – care va creşte de la 1,2 la două miliarde de doze” pe an, adaugă institutul.

FHI nu precizează amploarea globală a reducerii livrărilor către Europa, însă anunţă că se aşteaptă să primească, săptămâna viitoare, 36.075 de doze în loc de 43.875 de doze cât aştepta anterior – o scădere cu 17,8%.

În vederea unei compensări a acestei scăderi, Norvegia anunţă că va recurge la stocul de vaccinuri pe care l-a constituit la primirea primelor doze.

Norvegia nu face parte din Uniunea Europeană (UE), însă este asociată uniunii în numeroase domenii, inclusiv în cadrul achiziţionării de vaccinuri împotriva covid-19 negociate de către Comisia Europeană (CE).

sursa: news.ro

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More