Home Flash News Rusia, pe un butoi de pulbere. Proteste în zeci de oraşe. Peste 1000 de persoane au fost reţinute în cursul protestelor faţă de arestarea lui Aleksei Navalnîi

Rusia, pe un butoi de pulbere. Proteste în zeci de oraşe. Peste 1000 de persoane au fost reţinute în cursul protestelor faţă de arestarea lui Aleksei Navalnîi

by admin
201 views

Poliţia a reţinut sâmbătă peste 1.000 de persoane în toată Rusia şi a folosit forţa pentru a sparge protestele. Zeci de mii de protestatari cer în stradă eliberarea lui Alexei Navalnîi, a cărui soţie a fost printre cei reţinuţi.

UPDATE Ora 16:00 Ministerul de Externe rus cere explicaţii ambasadei SUA în Rusia pentru că a publicat locurile si orele protestelor.

Numărul persoanelor reţinute a ajuns la 1338. În Moscova protestatarii au împânzit străzile adiacente pieţei Puşkin, după ce au fost forţaţi de poliţie să plece din piaţă. Sunt zeci de protestatari care au avut de suferit ca urmare a altercaţiilor cu poliţia.

Ministerul de Externe rus cere explicaţii ambasadei SUA în Rusia pentru că a publicat locurile si orele protestelor.

Update Bilanţul arestărilor a depăşit 1000

Poliţia a reţinut sâmbătă peste 1.000 de persoane în toată Rusia şi a folosit forţa pentru a sparge protestele. Zeci de mii de protestatari cer în stradă eliberarea lui Alexei Navalnîi, a cărui soţie a fost printre cei reţinuţi.

Proteste ale opoziţiei au loc în zeci de oraşe, inclusiv în Moscova, Sankt-Petersburg, Vladivostok, Habarovsk, Novosibirsk şi Cita.

Au fost reţinuţi aproximativ 1.000 de protestatari, potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de organizaţia OVD-Info.

“Libertate pentru Navalnîi!”, “Libertate deţinuţilor politici!”, au scandat manifestanţii.

Proteste ale opoziţiei au loc în zeci de oraşe, inclusiv în Moscova, Vladivostok, Habarovsk, Novosibirsk şi Cita.

Au fost reţinuţi aproximativ 300 de protestatari, potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de organizaţia OVD-Info, informează Agenţia France-Presse.

“Libertate pentru Navalnîi!”, “Libertate deţinuţilor politici!”, au scandat manifestanţii.

În oraşul Vladivostok, situat în Extremul Orient rus, au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020. O instanţă judiciară a decis menţinerea în detenţie a lui Aleksei Navalnîi 30 de zile. Serviciul rus al Penitenciarelor a comunicat că Aleksei Navalnîi a încălcat termenii unei sentinţe cu suspendare. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt, un caz din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Un termen al controlului judiciar a expirat pe 30 decembrie 2020, iar Navalnîi ar fi trebuit să se prezinte la o secţie judiciară. În plus, Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat recent că Aleksei Navalnîi este vizat de o anchetă privind “fraude de amploare”. Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro). Aleksei Navalnîi conduce mai multe organizaţii nonguvernamentale pentru drepturile omului şi combaterea corupţiei.

De asemenea, în ultimele zile, au fost reţinuţi aliaţi ai liderului opoziţiei ruse, inclusiv Liubov Sobol.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat că nu va tolera mitingurile neautorizate.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More