Home Flash News Titlurile Dimineții

Titlurile Dimineții

by admin
396 views

Forţele Aeriene taiwaneze au simulat un scenariu de război, după ce mai multe aeronave chinezeşti au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului

Taiwanul a simulat invazia Chinei într-un exercițiu militar

Aeronave ale Forţelor Aeriene taiwaneze au simulat, marţi, un scenariu de război, dorind să etaleze pregătirea militarilor, după ce mai multe aeronave militare chinezeşti au pătruns în zona de apărare aeriană a Taiwanului, transmite Reuters.

Relaţiile dintre China şi Taiwan sunt extrem de tensionate după ce, sâmbătă şi duminică, mai multe aeronave de luptă chinezeşti au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din sud-vestul insulei.

Astfel, marţi, un echipaj din forţele aeriene a pregătit, în doar 5 minute, asemenea unei situaţii de urgenţă, două aeronave F-CK-1 Ching-kuo, după ce a fost dat un semnal de alarmă, fiind echipaţi cu rachete de croazieră aer-sol Wan Chien şi Sidewinders.

Potrivit colonelului Lee Ching-shi, pentru a reacţiona la acţiunile forţelor aeriene cinezeşti, aeronavele taiwaneze sunt, de obicei, echipate cu Sidewinders şi Sky Swords.

„Suntem pregătiţi!”, a declarat acesta pentru Reuters. „Nu vom renunţa la niciun centimetru din teritoriul nostru”.

AstraZeneca, despre informațiile că vaccinul său ar avea o eficacitate redusă la persoanele de peste 65 de ani: „Complet incorect”

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania AstraZeneca ar putea fi ineficient pentru persoanele de peste 65 de ani, au declarat surse din coaliția Germaniei pentru tabloidul Bild și Handelsblatt, ceea ce pune la îndoială conformitatea sa pentru programele de vaccinare în masă, scrie Reuters. Oficiali germani au declarat sub protecția anonimatului că vaccinul ar avea o eficacitate între 8 și 10% în rândul celor de vârsta a treia.

Actualizare: Compania AstraZeneca a catalogat informațiile publicate pe surse de cele două tabloide ca fiind „complet incorecte”, transmite Reuters.


Astfel, vaccinul celor de la AstraZeneca ar putea să nu fie aprobat de autoritățile Uniunii Europene pentru folosirea la persoanele de peste 65 de ani.

Conform Handelsblatt, chiar dacă vaccinul AstaZeneca nu necesită temperaturi extreme sub zero de depozitare, „ar putea fi inadecvat pentru cei în vârstă. Conform informațiilor din cercurile coaliției, guvernul federal se așteaptă la o eficacitate de doar 8% în rândul celor de peste 65 de ani”.

Acest lucru marchează o nouă posibilă lovitură pentru AstraZeneca, care și-a dezvoltat vaccinul împreună cu Universitatea Oxford. AstraZeneca a informat vineri Uniunea Europeană că va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-covid din primul trimestru al anului din cauza unor probleme de producție.

AstraZeneca se angajase să trimite în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, conform unui oficial european citat de agenție. 31 de milioane dintre acestea, însă, nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

Europa speriată de virusul mutant. Premierul Israelului: „Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem. Sigilăm ermetic țara!”

Cetateni israelieni asteptand in linie la aeroportul Ben-Gurion

De teama virusului mutant, tot mai multe ţări se închid. Campionul mondial la vaccinare, Israel, nu vrea să rişte. De mâine, suspendă zborurile comerciale internaționale, timp de o săptămână.

Benjamin Netanyahu, premier Israel: „Suntem înaintea întregii lumi. Nici o națiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem – sigilăm ermetic țara!”

related posts

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More