Home Flash News TITLURILE DIMINEŢII

TITLURILE DIMINEŢII

by admin
668 views
Profimedia

Coronavirus şi vaccinuri

  • România se apropie de 700.000 de cazuri de COVID-19. Peste weekend au fost înregistrate aproximativ 5.000 de noi cazuri, anunţă Mediafax. Platforma de înscriere pentru vaccinare este criticată de populaţie, deoarece se blochează şi este greoaie. Până astăzi s-au vaccinat peste 204.000 de persoane, cu doar 8.000 în ultimele 24 de ore.
  • România primeşte astăzi a cincea tranşă de vaccinuri de la Pfizer, 87.750 de doze.
  • SUA rămâne cea mai afectată ţară din lume, cu aproape 400.000 de morţi. Conform CNN, luna viitoare, SUA ar putea ajunge la jumătate de milion de victime.
  • Marea Britanie a accelerat campania de vaccinare. Catedralele sunt folosite drept centre de vaccinare, arată CNN.
  • În Europa au fost demonstraţii peste weekend împotriva restricţiilor coronavirusului. Cele mai mari s-au desfăşurat la Viena şi Amsterdam, unde au fost reţinute 200 de persoane, arată BBC.

Evenimente politico-militare globale

SUA este în stare de alertă, cu două zile înainte de învestirea lui Joe Biden. 25.000 de militari din Garda Naţională patrulează pe străzile Washington, DC. În toate cele 50 de state s-au luat măsuri de securitate fără precedent, anunţă CNN.

FBI îi va verifica pe cei 25.000 de militari din capitala SUA, de frica unui atac din interior, anunţă AP.

Rusia este condamnată pentru arestarea oponentului lui Putin, Alexei Navalnîi. Ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, s-a alăturat liderilor occidentali care au criticat reţinerea de aseară a lui Navalnîi, la revenirea acestuia în Rusia.

Siria. Trei soldaţi sirieni au fost ucişi duminică seară de atacatori neidentificaţi, în apropierea liniei de demarcaţie cu Israel din Înălţimile Golan, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, conform Agerpres.

related posts

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More