Home Medical Varianta braziliană de Covid a ajuns în Spania; Primul caz a fost confirmat în regiunea Madrid

Varianta braziliană de Covid a ajuns în Spania; Primul caz a fost confirmat în regiunea Madrid

by admin
11.867 views

Un prim caz de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului SARS CoV2 a fost depistat în regiunea capitalei spaniole Madrid, au anunţat vineri autorităţile regionale.

În Spania, unde regiunile au competenţe în domeniul sănătăţii, este pentru prima dată când un caz de contaminare cu varianta braziliană este confirmat oficial de o regiune.

Cel puţin două cazuri de infectare cu varianta sud-africană au fost depistate recent în țară.

Primul caz cu varianta braziliană este al unui bărbat de 44 de ani sosit din ţara sud-americană la 29 ianuarie pe aeroportul din Madrid, au precizat autorităţile regionale într-un comunicat.

După ce se urcase în avion cu un test PCR negativ, bărbatul a fost testat pozitiv la sosire, după care analizele suplimentare au depistat varianta braziliană a virusului.

Acest anunţ intervine în contextul în care guvernul spaniol a limitat strict începând de miercuri sosirile din Africa de Sud sau Brazilia, scrie Agerpres.

În Spania este deja larg răspândită varianta britanică, fiind deja identificate 449 de cazuri, conform Ministerului Sănătăţii.

Primul caz de infectare cu varianta braziliană în Europa a fost confirmat în Germania, în 23 ianuarie.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More