Home Medical Varianta britanică a SARS-Cov-2 a suferit o nouă mutație. „Este îngrijorător”, spun cercetătorii Universității Leicester

Varianta britanică a SARS-Cov-2 a suferit o nouă mutație. „Este îngrijorător”, spun cercetătorii Universității Leicester

by admin
392 views

Vești proaste pe frontul coronavirusului. Varianta britanică, în prezent în curs de răspândire în Franța, a suferit deja mutații pe care oamenii de știință le califică drept „îngrijorătoare”.

Testele efectuate de cercetătorii de la Universitatea din Leicester au relevat de fapt o mutație numită E484K, identificată deja anterior în variantele braziliană și sud-africană. Această mutație ar putea ajuta virusul să evite actiunea anticorpilor. O schimbare care ar putea reduce și eficacitatea vaccinurilor, chiar dacă oamenii de știință cred că acestea vor rămâne eficiente.

Pentru virusologul de la Universitatea din Leicester, Julian Tang, intervievat de BBC, această descoperire constituie „o evolutie îngrijorătoare, dar nu chiar neașteptată”. Virușii au caracteristica de a evolua constant pentru a se adapta la mediul lor și pentru a se răspândi mai eficient. 

Datele vin ca argument împotriva strategiei de imunizare colectivă, virusurile având mai multe oportunități de a suferi mutații dacă se răspândesc mai mult timp.

Vestea bună este că regăsim aceeași mutație – E484K – în cele trei variante identificate recent, ceea ce înseamnă că virusul este relativ ușor de blocat.

cnews.fr

related posts

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More