Home Social VIDEO: A fost publicat filmul istoric în care a jucat primarul Marian Dragomir

VIDEO: A fost publicat filmul istoric în care a jucat primarul Marian Dragomir

by admin
499 views

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, anunţă, pe Facebook, că a jucat rolul unui căpitan al Armatei Române, într-un scurtmetraj realizat de Studioul media al Universităţii Danubius din Galaţi.

“Azi am jucat rolul unui unui căpitan al Armatei Romane (din al II-lea Război Mondial) într-un scurtmetraj realizat de Studioul Media al Universităţii „Danubius” din Galaţi, în colaborare cu asociaţiile „Romilitaria” şi „Tradiţia militară”. Filmările s-au desfăşurat la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila din Piaţa Poligon, în zona în care a fost comandamentul german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Am jucat rolul unui căpitan din Armata Română care participă la ocuparea comandamentului german, arestarea ofiţerilor germani şi eliberarea oraşului de sub ocupaţia nazistă”, a explicat primarul Marian Dragomir.

FOTO: Facebook Marian Dragomir
FOTO: Facebook Marian Dragomir

Sceneta istorică în care a jucat primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, a fost publicată, astăzi, pe site-ul Youtube. Postarea îi aparține fostului viceprimar al Brăilei, Lucian Țilea, care de asemenea apare în film. Este vorba despre un scurtmetraj realizat de Studioul Media al Universității ”Danubius” din Galați, în colaborare cu asociațiile ”Romilitaria” și ”Tradiția militară”. După cum a precizat chiar edilul-șef într-o postare recentă, filmările s-au desfășurat la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila din Piața Poligon, în zona în care a fost comandamentul german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dragomir a jucat rolul unui căpitan al Armatei Române care participă la ocuparea comandamentului german, arestarea ofițerilor germani și preluarea conducerii orașului. Primarul chiar are și o replică în filmul care durează în total 5 minute.

Vă somez să vă predați! Clădirea este în mâinile noastre acum!”, este replica pe care o spune Dragomir în cadrul scurtmetrajului.

Nu am fost remunerat pentru această scenetă, dar mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la reconstituirea unui fragment din istoria Municipiului Brăila. Este proiectul unei universități, care reconstituie momente istorice din Brăila”, a precizat Dragomir, într-o postare pe Facebook, alături de o serie de fotografii din timpul filmărilor, la finele lunii ianuarie, odată cu mesajul că va organiza la Brăila un Festival Medieval ca în multe oraşe din Transilvania, în cadrul căruia să fie reconstituite momente istorice, parade ale costumelor militare din diferite perioade, etc.

obiectivbr.ro

related posts

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More